Wiki Zandbak

Feel free to use this page to experiment with the Text Formatting Rules. Just click the "Edit Page" link at the bottom of the page.


Overzicht interessegebieden

 • Bordspellen
  • Schaken
  • DammenVi
  • Go
  • Mahjong
   • Ruhig Blut

De afmetingen van het boekje, dat in mijn bezit is, zijn 90 x 70 mm. In de veronderstelling, dat het boekje in het doosje met de stukken past, neem ik aan dat de stukken dus ook samen die afmetingen hebben. Zoals neegelegd in het doosje op de foto. Nu is het dus zaak te bepalen wat de werkelijke maten van de afzonderlijke stukken zijn.

Bij het legspel Tangram zijn de maten via wiskundige regels vastgelegd. Of ze dat bij Ruhig Blut hebben overgenomen??

Mijn step komt uit Tsjechiƫ Mibo.cz

 • Op katten passen
 • Denksporttoernooien

En alles wat leuk is om te doen.

Oh ja, ook nog af en toe in de geschiedenis duiken. Ik heb een nogal bijzondere familie. Daar is veel over te zeggen en te ontdekken. Om te beginnen ... ik ben geboren op een zaterdag. Heeft die dag nog een bijzondere betekenis? B.v in de Chinese astrologie? Ik ben een Slang, volgens die definitie. En een Ram, volgens de westerse astrologie.

Ik probeer de css voor images, in een pagina, zo te krijgen dat ik die beter kan plaatsen. Dus left-adjusted of center of right-adjusted of float. Dat is me nu nog niet duidelijk. En het CSS-boek, waaruit ik dat indertijd geleerd heb, heb ik nu natuurlijk niet bij de hand. De mailinglist van pmwiki geeft de volgende suggestie:

Probeer de gallery uit

Alle neuen def Alle Neune-def Alle neune-def Alle neune def Arduino-IDE ArduinoIO ARm-0 ARm-1 ARm-2 ARm-3 ARm-4 ARm-5 Catfulness GO macht Spass! GO macht Spass guizero vb img img img2 img3 iPhone4S-WebCam iPhone4SWebCam-opname iPhone4SWebCam-opname.jpg karm-0 karm-1 karm-2 karm-3 karm-4 karm-5 Kopfzerbrecher-def Kopfzerbrecher myriorama-landscape P5123230 P5123234 P5123241 P5123242 P5123247 PC293632 picture RPi3-Arduino UNO Ruhig Blut-1 Ruhig Blut Ruhig Blut def Ruhig Blut def Ruhig Blut in fase-0 Ruhig Blut in fase-1a Ruhig Blut in fase-1b Ruhig Blut in fase2a Ruhig Blut in fase2b Ruhig Blut in fase end RUST-cargo run RUST-cat closure RUST-cat main-rs RUST-directory ssh inlog tcl on MBA Visitekaartje-1 Visitekaartje-3! Visitekaartje-3
head 1head 2head 3
cell 1cell 2cell 3

Vraag stellen? Stuur een mail!

Overstap van RUST naar RUBY

Na een poosje gekeken te hebben naar RUST heb ik (voorlopig) het besluit genomen om daar niet mee verder te gaan. De voornaamste reden is dat bepaalde functionaliteit (nog) niet beschikbaar is voor het ARM-platform; lees Raspberry Pi. Dan is RUBY en Ruby on Rails een betere keuze. Dus ... ga ik me daar eens opnieuw voor inspannen.

Wordt vervolgd.

Even een tussendoortje: de fan van de RPi wordt nu via de normale 5V pennen aangestuurd. Die pennen kun je niet software-matig aansturen. Dus heb je nu de keuze Fan/aan Fan/uit. I.v.m. de toegenomen mogelijkheden van de RPi4 is het wel wenselijk de fan te kunnen aansturen op basis van de bereikte temperatuur. E.e.a. houdt in dat je de fan moet aansluiten via een transistor. Die wordt vervolgens voorzien van signalen (Python-script) om het vermogen van de fan te regelen.