Computers

Computers zijn er in maten en soorten. In feite zou het onbelangrijk moeten zijn van welk merk of fabrikaat ze zijn. Net als bij auto's. Afhankelijk van het type auto, vrachtwagen of bus, is er een ander rijbewijs nodig. Nadat het rijbewijs is verstrekt duurt het nog een hele tijd voor de nodige ervaring is opgedaan. Met computers is het in feite niet anders. Hoe snel er leuke dingen mee gedaan kunnen worden is moeilijk te zeggen. Een en ander hangt vooral af wat er met de computer gedaan moet worden. Daarvoor zijn specifieke toepassingsprogramma's beschikbaar.

N.B. Wellicht kunnen veel mensen voor het gebruik van internet volstaan met een tablet of telefoon, zoals de iPad® , en de iPhone® .

Mac's werden en worden veelvuldig gebruikt in de grafische industrie. Ontwerpers en illustratoren hebben al vroeg het gemak ontdekt waarmee er met een Mac te werken is.

  |   Copyright © GRAPHIC-SHA PUBLISHING CO., LTD, TOKYO 

Het boek "Getting Started as a Mac Illustrator" van de Japanse ontwerper Takashi Akiyama geeft aan hoe je een Mac kunt integreren in je ontwerpproces volgens de "stacom" methode. In vijf hoofdstukken behandelt hij diverse onderwerpen. Daarbij maakt hij gebruik van zowel klassieke hulpmiddelen, zoals viltstiften en het kopieerapparaat als de computer. Voorbeelden laten zien welke resultaten hij hiermee heeft bereikt. Takashi Akiyama werd bekend door zijn werk op het gebied van posters voor wereldwijd aansprekende onderwerpen.

© Copyright Atelier Palantíri, 2004/update 2020

De auteur heeft geleerd met computers te werken sinds 1967. Zijn afstudeerwerk (1964) bevatte al een programma; geschreven in Algol-60.