VerhuizenVanDomeinEnAanverwanteZaken

De huidige hosting provider gaat per 1 juni 2022 de tarieven verhogen. Dat gebeurde een paar jaar geleden ook al eens. Daardoor komen de jaarlijkse lasten nu boven de € 100,-- per jaar. De maandelijkse kosten van de hosting gaat van € 4,95 naar € 5,95; de jaarlijkse kosten van de domeinnaam gaan naar € 11,95. Alle bedragen zijn excl. 21% BTW.

Daarbij krijg ik veel meer capaciteit dan ik ooit nodig zal hebben. Zo hebben de postbussen elk een capaciteit van 10GB. Die is niet aan te passen, noch naar boven noch naar beneden. Bij Google heb ik ook een postbus. Daar bewaar ik al mijn berichten in een soort archief. Daar bevinden zich nu waarschijnlijk zo'n 40.000 berichten, die in totaal nog geen 7GB in beslag nemen. De totale hoeveelheid berichten in mijn andere postbussen bedraagt ruim 5GB.

In ieder geval moet daar iets anders voor in de plaats komen.

Om terug te gaan naar mijn oorspronkelijke opzet betekent dat ik: . alle berichten voortaan lokaal ga opslaan. Daartoe is een NAS beschikbaar met een capaciteit van 4TB. In principe aangeschaft voor backups en muziek resp. video's. . het aantal websites wordt drastisch ingeperkt. Ten eerste gaan alle testversies en probeersels er af. Alleen de meest relevante website blijft bestaan. Dat is [[https://pmwiki.vangalen.be]|deze dus].